INGREDIENSER

ASPARGESSUPPE MED CREME FRAICHE I MIKROOVNEN

Til 2 personer

Du skal bruge:

1 dåse asparges med væde
200 g renset porre eller champignon
1 1/2 dl cremefraiche 18 %
2 dl vand
2 spsk. maizenamel
1 hønsebouillontern
1/2 dl fløde 13 %
salt og peber

Pynt
Hakket persille eller stegt bacon.

DET ER NEMT!

FREMGANGSMÅDE

Sådan gør du:

Skær porrerne (el. champignonerne) i tynde skiver og kom dem i en fladbundet skål sammen med asparges og væde

  1. Tildæk og mikrobølg ved 900 W i 5 minutter
  2. Tilsæt cremefraiche og rør rundt
  3. Tilsæt vand, maizenamel og hønsebouillon og rør rundt
  4. Tildæk og mikrobølg ved 900 W i 5 minutter
  5. Purér suppen f.eks. med en stavblender
  6. Smag til med fløde, salt og peber og mikrobølg yderligere 3 minutter ved 900 W
  7. Varm gerne suppen endnu et par minutter, hvis den er blevet kold. Det bliver den kun bedre af
  8. Pynt med hakket persille eller stegt bacon

Tip
Bacon kan med fordel tilberedes på en tallerken mellem to stykker bagepapir eller køkkenpapir i 1 minut pr. skive bacon ved højeste effekt mikrobølger.

Fire skiver bacon skal altså tilberedes 4 minutter.

Energitip
Denne opskrift er et godt eksempel på en ret, hvor man bruger mikroovnen til noget, som man ellers normalt ville bruge kogepladen til.