ENERGIRIGTIG BRUG AF KOGEPLADER

KOGEPLADENS FORDELE

Prøv at følge følgende råd, når du bruger kogepladen:

  • Damp kartoflerne med 2 dl. vand i stedet for at koge. Besparelsen er cirka 33 % 
  • Bring gryden i kog på kogepladernes højeste trin, men kog videre på lavest mulige trin..
  • Kog altid med låg 
  • Sørg for, at dine gryder og pander har en plan bund
  • Brug altid den kogeplade, der passer i størrelse til gryden/panden, ellers spilder du op mod 25 % af elforbruget
  • Brug så lidt vand som muligt. Jo mindre vand, der skal varmes op, jo mindre bliver elforbruget. Hvor meget vand, der skal bruges til en hel gryde kartofler, grøntsager mm. afhænger af grydens diameter: 14 cm bund: 1 dl vand. 18 cm bund: 2 dl vand. 22 cm bund: 3 dl vand
  • Brug din emhætte, men sæt den på lavest mulige trin. Du opnår den bedste virkning ved at lade en dør til et andet rum stå åben, så luften trækkes herfra. Rens fedtfiltret jævnligt, da emhætten ikke fungerer optimalt, hvis den skal trække luften igennem et fedtet filter. Sørg desuden for, at spjældet i emhætten åbner og lukker ordentligt
  • Tø op først. Sørg for at madvarerne er tøet helt op, inden de skal tilberedes