OVNENS FORDELE

ENERGIRIGTIG BRUG AF OVN

Ovnen bruger en del el, men hvis du følger et par simple råd, kan du nemt nedsætte forbruget og lave en masse lækker mad med god samvittighed.

  • Fyld ovnen op og tilbered flere retter ad gangen. Retterne tager ikke smag af hinanden. Det er en god ide at tilberede flere retter samtidig, hvis det er muligt. Du kan spare op til 60 % energi, hvis du eksempelvis tilbereder kød, kartofler og kage samtidig.
  • Udnyt for- og eftervarmen ved at sætte retterne ind i en kold ovn og lad retterne stå inde i ovnen, efter ovnen er slukket. Ved at udnytte eftervarmen sparer du eksempelvis 10-25%.
  • Sæt retten i kold ovn, hvis stegetiden er over ½ time, og sluk for ovnen, når tilberedningstiden er gået. Lad så retten stå i ovnen 5-10 minutter, så er den klar. Besparelse svarer til cirka 25 %
  • Brug en lille bradepande. Jo mindre bradepande du bruger til stegen, jo mindre vand fordamper der. Det nedsætter elforbruget
  • Tø op først. Sørg for at madvarerne er tøet helt op, inden de skal tilberedes. Så spare du op til 30 % el
  • Hvis din ovn har grillfunktion så brug den kun, når det er nødvendigt – den bruger meget energi