INGREDIENSER

ENERGIRIGTIG KARTOFFELSUPPE

Til 4 personer

Du skal bruge:

½ kg kartofler
2 porrer
2 løg
2 fed hvidløg
8 stilke timian
2 spsk. rapsolie
¾ l vand
¾ l mælk
Salt
Peber
1 spsk. smør
4 spsk. frugteddike
Pynt: Purløg

Tilbehør
Rugbrødstern eller groft brød, 10 % yoghurt, evt. lakserogn

DET ER NEMT!

FREMGANGSMÅDE

Sådan gør du:

  1. Rengør alle grønsager, skræl kartoflerne og skær det hele i store tern
  2. Rip timianstilkene
  3. Steg det hele ved svag varme i olie i et par minutter 
  4. Hæld vand ved og lad suppen koge i ca. 30 minutter
  5. Blend suppen med en stavblender og tilsæt smør og eddike og mælk
  6. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere eddike
  7. Klip purløg i små stykker

Energitip!
Resterne af suppen kan bruges som sovs over pasta eller i en lasagne til aftensmaden næste dag.