INGREDIENSER

ENERGIRIGTIG KOGNING AF KARTOFLER

Du skal bruge:

1 kg mellemstore, skrællede kartofler
1-3 dl vand
1 tsk. groft salt

DET ER NEMT!

FREMGANGSMÅDE

Sådan gør du:

  1. Læg kartoflerne i en gryde og tilsæt vand og salt. Læg tætsluttende låg på gryden 
  2. Bring i kog på den højeste indstilling
  3. Når det damper kraftigt ved låget - skru ned til lavest mulige indstilling for viderekogning, og kog i ca. 25 minutter
  4. Sluk og lad kartoflerne stå ved eftervarmen i ca. 5 minutter, stadig under låg

Grydens størrelse i forhold til vandmængde:

  • 14,5 cm tilsæt 1 dl vand
  • 18,5 cm tilsæt 2 dl vand
  • 22,0 cm tilsæt 3 dl vand

Det er ikke kun kartofler, der kan koges på denne måde. Du kan koge alle slags grønsager i meget små mængder vand, også de frosne.

Energiforbrug
Lidt vand 20-25 min = 0,20 kWh
Dækket af vand 25-30 min = 0,35 kWh