INGREDIENSER

ENERGIRIGTIGE GROVBOLLER I OVN

Ca. 32 stk.

Du skal bruge:

50 g smør
4 dl kærnemælk
50 g gær
4 dl A38
1 spsk. groft salt
250 g fuldkornshvedemel

1 æg til pensling

Pynt 
Et drys fuldkornshvedemel

DET ER NEMT!

FREMGANGSMÅDE

Sådan gør du:

  1. Smelt smørret og kom det i en røreskål
  2. Tilsæt den kolde kærnemælk og rør gæren ud heri
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser men hold igen med hvedemelet, så dejen ikke bliver for hård
  4. Ælt dejen godt sammen; den skal stadig være blød og smidig
  5. Dæk dejen til med et klæde og lad den hæve et lunt sted i ca. 30 minutter
  6. Ælt dejen igennem og del den i 4 lige store dele
  7. Tril hver af de 4 dele til 8 lige store boller
  8. Læg bollerne på bagepapir på bagepladen og lad dem hæve i 20 minutter
  9. Pisk ægget sammen, pensel bollerne og drys dem med fuldkornshvedemel
  10. Bag bollerne i ovnen i 15-20 minutter ved 200 grader

Tip
Bollerne er velegnede til frysning.

Energitip
Spar energi ved at smelte smørret i mikroovnen i stedet for kogepladen.