INGREDIENSER

ENERGIRIGTIGE HAVREGRYNSKUGLER

Du skal bruge:

250 g hvedemel
250 g smør
125 g sukker
125 g havregryn
½ tsk. hjortetaksalt

Glasur:
125 g flormelis
Ca. 2 spsk. Kogende vand
Eventuelt romessens

DET ER NEMT!

FREMGANGSMÅDE

Sådan gør du:

  1. Mel, smør, sukker, havregryn og hjortetaksalt kommes i foodprocessoren og blandes til en ensartet dej
  2. Dejen deles i 4 lige store dele og trilles til lange pølser, der trykkes flade
  3. Bag stængerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter
  4. Rør glasuren sammen og smør den på kagerne, mens de er varme
  5. Skær kagestængerne i skrå snitter på ca. 2½ cm

Energitip
Du kan med fordel anvende forvarmen. Det er også en god idá at lave havregrynskuglerne samtidig med andre retter. Så har I også noget lækkert til kaffen i samme ombæring.