INGREDIENSER

GROVE HORN MED SKINKE OG OST I OVN

Ungernes madkasser er tomme, og de skal fyldes op, så ungerne er fyldt op med god energi. Få her lidt inspiration til mættende madpakker.

En portion giver ca. 16 stk., og de er fryseegnede.

Tilberedningstid: 60+ minutter.

Du skal bruge:

3 dl vand
100 g knækkede rugkerner (ca. 1 1⁄4 dl)
2 dl A38 naturel 0,5%
50 g finvalsede havregryn (ca. 1 1⁄2 dl)
25 g gær
2 tsk rapsolie
1 1⁄2 tsk groft salt
400 g sigtet speltmel (ca. 7 dl)
4 fintrevne søde kartofler
100 g kogt, røget skinke i tern
100 g gratineringsost 30 %
2 tsk tørret oregano
1⁄2 tsk groft salt
Vand til pensling
Pynt: Havregryn

DU SKAL BRUGE

FREMGANGSMÅDE

Sådan gør du:

  1. Bring vand og rugkerner i kog i en lille gryde og kog kernerne ved svag varme og under låg i ca. 5 minutter
  2. Køl kernerne lidt af og hæld blandingen i en skål
  3. Tilsæt det syrnede produkt og havregryn
  4. Rør gæren ud heri
  5. Tilsæt olie, salt og speltmel (hold lidt mel tilbage)
  6. Slå dejen godt sammen med en grydeske
  7. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time
  8. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet
  9. Del dejen i 2 portioner og bank - på et godt meldrysset bord - hver portion ud til en rund plade (ca. 30 cm i diameter). Del hver dejplade i 8 trekanter
  10. Bland de søde kartofler, skinke, ost, oregano og salt
  11. Fordel fyldet i den bredde ende på dejtrekanterne - ca. 3 spsk pr. trekant. Fold siderne lidt op om fyldet, rul dejen til horn og læg dem på plader med bagepapir - med lukningen nedad
  12. Lad hornene efterhæve tildækket i ca. 20 minutter
  13. Pensl hornene med vand og pynt dem med havregryn
  14. Bag de grove horn midt i ovnen, til de er gyldne ca. i 18 min. ved 200° - varmluft

Tip
I stedet for søde kartofler i fyldet kan du bruge almindelige kartofler eller gulerødder.

Energitip!
Du kan med fordel udnytte forvarmen ved at stille retten ind i en kold ovn. Varmen fra de kogte rugkerne er med tl at varme ovnen op.

Du kan også tilbrerede mange retter i ovnen samtidig, når du anvender varmluft.