INGREDIENSER

MADPAKKEBOLLER MED SQUASH, GULERØDDER OG OST I OVN

Ungernes madkasser er tomme, og de skal fyldes op, så ungerne er fyldt op med god energi. Få her lidt inspiration til mættende madpakker.

En portion giver ca. 22 stk. Frys bollerne og tø dem op efter behov.

Tilberedningstid: 60+ minutter.

Du skal bruge:

2 dl tykmælk eller kærnemælk
1⁄4 lunken liter vand
25 g gær
1⁄2 spsk groft salt
1 spsk olivenolie
125 g durummel (ca. 2 dl)
500 g hvedemel (ca. 8 1⁄2 dl)
1 groftrevet grøn squash
1 groftrevet gulerod
150 g gratineringsost 30 %
75 g grofthakkede oliven uden sten
2 spsk finthakkede friske basilikumblade

DET ER NEMT!

FREMGANGSMÅDE

Sådan gør du:

  1. Rør tykmælk og vand sammen og rør gæren ud heri
  2. Tilsæt salt, olivenolie og durummel
  3. Rør hvedemel i, til dejen er en fast grød - hold lidt hvedemel tilbage
  4. Vend squash, gulerod, ost, oliven og basilikum i
  5. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den med hvedemel, til dejen er sammenhængende, men stadig blød og lidt klistret
  6. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time
  7. Form ca. 22 boller af dejen med hænderne direkte fra skålen. Kom evt. lidt mel på hænderne
  8. Lad bollerne efterhæve ca. 45 minutter og bag dem midt i ovnen i ca. 20 minutter ved 200°

Tip
I stedet for revet ost kan du bruge hvid ost i brik eller mild danbo ost i tern. Hvis du bruger hvid ost i brik, skæres mængden af salt ned til ¼ spsk. For en mager version kan du erstatte tykmælk, gratineringsost og oliven med kærnemælk, cheasy revet ost og kapers.

Energitip
Spar energi ved at tilberede flere retter i ovnen samtidig. De tager ikke smag af hinanden.