INGREDIENSER

ROLLINGERUGBRØD I OVN

Ungernes madkasser er tomme, og de skal fyldes op, så ungerne er fyldt op med god energi. Få her lidt inspiration til mættende madpakker.

En portion giver ca. 24 stk., og de er fryseegnede.

Du skal bruge:

3 dl kogende vand
250 g skårne rugkerner (ca. 3 dl)
3 1⁄4 dl appelsinjuice
50 g gær
3 1⁄2 dl kærnemælk
1 spsk groft salt
200 g hvedemel (ca. 3 1⁄2 dl)
825 g rugmel

Pensling: 2 spsk smeltet smør

DET ER NEMT!

FREMGANGSMÅDE

Sådan gør du:

Hæld det kogende vand over rugkernerne og lad dem trække i ca. 1 time

  1. Lun juicen (lillefingervarm) og hæld den i en skål. Rør gæren ud heri 
  2. Rør blandingen godt med en håndmixer (brug dejkrogene) og tilsæt rugmelet lidt efter lidt.
  3. Dæk skålen med f.eks. et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time
  4. Tryk dejen ud i en lille bradepande (ca. 5 x 22 x 30 cm) - foret med bagepapir. Glat dejen med en ske dyppet i koldt vand
  5. Stil dejen til efterhævning et lunt sted i ca. 1 time
  6. Skær dejen i 24 firkanter (ca. 3½ x 7½ cm)
  7. Pensl med fedtstoffet og bag rollingerugbrødene nederst i ovnen i ca. 50 minutter ved 200°

Tip
I stedet for appelsinjuice kan du bruge hvidtøl.

Energitip
Spar energi ved at anvende elkedlen til at koge vandet i stedet for kogepladen.